woensdag, 22. juni 2011 - 13:38

Militairen stuiten bij oefening op wietplanten

Twee militairen van de Verkenningseenheid van de landmachtbrigade uit Oirschot hebben dinsdag in het Brabantse Middelbeers 170 wietplantjes gevonden.

‘De verkenners stuitten tijdens een oefening op twee open plekken in een maïsveld op Landgoed Baest en ontdekten daar de kleine planten. Politieagenten uit Best hebben de planten in beslag genomen’, meldt het ministerie van Defensie woensdag.

Wachtmeester 1 Ivo Recourt van Brigadeverkenningseskadron was met zijn groep op oefening in de omgeving van Landgoed Baest in Middelbeers. Hij en zijn groep hadden hun twee voertuigen achtergelaten op een boerenerf en verplaatsten aansluitend per voet door het maïsveld van de boer.

1e locatie
Tot zijn grote verrassing ontdekte hij twintig meter van de rand van het veld een rechthoekig open stuk grond. “Dat vond ik vreemd. Toen ik ging kijken ontdekte ik een stuk land zonder maïsplanten, maar met ongeveer 85 kleine wietplanten. Ik heb mijn collega direct een foto laten maken en onze oefenleider waarschuwde de politie. Ik was erg blij met de vondst omdat dit spul nu niet de straat op kan.”

2e locatie
Toen Recourt echter verder wilde met zijn oefening belde de oefenleider hem op om de locatie nogmaals goed te bekijken. Opnieuw viel zijn oog op een soortgelijk leeg stuk grond, waar nog eens 85 wietplantjes stonden.

Niet lang daarna arriveerde de politie en de verraste eigenaar van het stuk grond. De politie heeft gesproken met de boer maar hij kon daarna weer naar huis. Vier militairen ruimden samen met de agenten de plantjes op, die vervolgens ter vernietiging werden aangeboden.
Provincie:
Tag(s):