dinsdag, 5. juli 2011 - 16:10

Militairen vertrekken naar Kunduz

Den Haag

Ruim 160 militairen vertrekken donderdag vanaf vliegbasis Eindhoven naar de Afghaanse provincie Kunduz. Daar zullen zij deel uitmaken van de geïntegreerde politietrainingsmissie die als doel heeft het verder opbouwen van de rechtsstaat in Afghanistan.

De politietrainingsmissie is een bijzondere missie voor Defensie. Nederlandse militairen werken samen met Nederlandse politieagenten, ontwikkelingsexperts, diplomaten en justitie-experts aan de versterking van de Afghaanse justitiesector en de Afghaanse politie.

Vanaf dit voorjaar zijn militairen actief geweest met het opbouwen van de kampen van waaruit de eenheden van de politietrainingsmissie hun werkzaamheden verrichten. Momenteel vinden de laatste voorbereidingen plaats. De politietrainingsmissie zal in de loop van deze zomer van start gaan en tot medio 2014 duren.

Woensdag vertrekken 9 politieagenten naar Afghanistan. Zij maken deel uit van de ongeveer 40 agenten die opleidingen verzorgen aan Afghaanse agenten. Momenteel zijn al 20 agenten in Afghanistan actief. De militairen zullen voor hun vertrek worden toegesproken door de Minister van Defensie, Hans Hillen.
Provincie:
Tag(s):