maandag, 28. november 2011 - 23:56

Minderjarige Oost-Souburger aangehouden in Vlissingen

Vlissingen

In de nacht van zondag op maandag reden surveillerende agenten over de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

Omstreeks 00.10 uur zagen zij een personenauto rijden die ze wilden controleren. Zij gaven de auto een stopteken. De bestuurder voldeed niet aan het stopteken.

Op de Burgemeester van Woelderenlaan is de auto aan de kant van de weg gezet door de agenten. In de auto zat een jongeman. De agenten vroegen de jongeman om zijn rijbewijs. Dit had hij, naar eigen zeggen, niet bij zich. Ook een identiteitsbewijs kon hij niet laten zien.

Toen de agenten hem vervolgens naar zijn naam vroegen, gaf hij slechts een voornaam op. Zijn achternaam weigerde hij te zeggen. Hierop hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau gaf de verdachte uiteindelijk wel zijn volledige naam en leeftijd op. Toen bleek dat de auto niet op naam stond van de aangehouden verdachte. De jongeman was pas 16 jaar oud. De auto is in beslag genomen.

Door de agenten werden bij de jongeman uit Oost-Souburg ook nog soft- en (mogelijk) harddrugs aangetroffen.

Na overleg met de officier van justitie is besloten de jongen over te brengen naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast.
Provincie:
Tag(s):