zaterdag, 16. juli 2011 - 12:05

Minister stuurt geslaagde vmbo'ers kaartje

Den Haag

Per post ontvangen zaterdag tienduizenden geslaagde vmbo'ers een kaartje van minister van Bijsterveldt van Onderwijs.

Hiermee wil ze geslaagde vmbo'ers niet alleen met hun diploma feliciteren, maar ook oproepen om vooral een vervolgopleiding te gaan doen. Dit melden verschillende media zaterdag.

"Tijdens de lange zomervakantie vergeten sommige jongeren zich in te schrijven en kan de aandacht voor een vervolgopleiding verslappen", aldus Van Bijsterveldt.

De minister vindt het zonde als de jongeren geen vervolgopleiding gaan doen en daardoor minder kansen hebben op de arbeidsmarkt. "Want mét een startkwalificatie heb je meer kans op een goede baan. Ga er voor, zou ik zeggen!"

Gezakte vmbo'ers, havisten en vwo'ers krijgen eind deze maand een brief van de minister. Daarin wil ze hen aansporen het komend schooljaar alsnog het diploma te halen. "Misschien zijn er redenen waarom je het eindexamenjaar niet over wil doen. Vergeet niet dat je altijd hulp kunt vragen bij je school, zoals je mentor of de decaan", adviseert de minister

Jaarlijks verlaten bijna 40.000 jongeren de school zonder diploma. Het kabinet wil dat aantal in 2016 terugdringen naar 25.000.
Provincie:
Tag(s):