maandag, 7. maart 2011 - 14:09 Update: 08-07-2014 1:00

Minister Verhagen met bedrijvendelegatie naar Qatar

Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen brengt woensdag 9 en donderdag 10 maart met een delegatie van Nederlandse bedrijven een bezoek aan Qatar.

De bedrijvendelegatie is onderdeel van het staatsbezoek dat koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima deze week aan de Golfstaat afleggen.

De delegatie past in het streven van het ministerie van EL&I om de expertise en diensten van Nederlandse bedrijven onder de aandacht te brengen in de Golfstaten, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur, watertechnologie, havenbouw en energie.

De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van negen Nederlandse bedrijven, waaronder Shell, BAM en Boskalis,en wordt begeleid door VNO-NCW voorzitter Wientjes.

Woensdagochtend openen minister Verhagen en voorzitter Mengelers van de Raad van Bestuur van TNO de eerste vestiging van de kennisorganisatie in het Midden-Oosten. TNO gaat Nederlandse expertise op het gebied van energie, mobiliteit, industriële innovatie en informatietechnologie toepassen in samenwerking met partners in het Midden-Oosten.

Woensdagmiddag is er in aanwezigheid van de leden van het koninklijk huis een rondetafelgesprek tussen de Nederlandse CEO’s en Qatari zakenmensen. De ronde tafel wordt voorgezeten door minister Verhagen en de Qatari minister van Bedrijvigheid en Handel Al-Thani.

Verder voert minister Verhagen woensdagavond besprekingen met de Qatari minister van Energie en Industrie Al-Sada over de wederzijdse economische betrekkingen en de ontwikkelingen op de energiemarkt.

Donderdag brengt de Koninklijke delegatie een bezoek aan de Ras Laffan, waar de gaswinning van Qatar is geconcentreerd. De delegatie brengt een bezoek innovatieve raffinaderij van Shell, en aan het Nederlandse bedrijf Damen Shipyard, dat in samenwerking met een bedrijf uit Qatar een scheepswerf in Ras Laffan heeft geopend.
Categorie:
Tag(s):