vrijdag, 10. juni 2011 - 23:55

Misdrijf in Sint Maartensdijk

Sint Maartensdijk

Woensdagochtend 8 juni 2011 om 01:20 uur ontving de Politie een melding vanuit een woning aan de Keethil in Sint-Maartensdijk.

In de woning werd onderaan de trap de zwaargewonde 55-jarige Henry Meye aangetroffen. Het slachtoffer werd lange tijd gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man overleden is aan de gevolgen van een misdrijf. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart en de tactische en forensische recherche hielden een sporenonderzoek in en om de woning.

Uit nader onderzoek naar het misdrijf is gebleken dat in de woning is geschoten. Donderdag is sectie verricht op het stoffelijk overschot. De sectie heeft uigewezen dat het slachtoffer is doodgeschoten.

Kort na het misdrijf is door getuigen gezien dat, vanaf de woning, één of meer personen zijn weggerend en in een tot nu toe onbekend gebleven auto zijn weggereden. Gisteren is een verdachte aangehouden. Inmiddels is gebleken dat deze persoon niets met de zaak te maken heeft. Hij is donderdagavond in vrijheid gesteld, maar de man blijft wel verdachte.

Geconstateerd is dat de auto van het slachtoffer, een rode Renault Espace met kenteken 27-LJ-SG, is verdwenen. Deze is in de nacht van donderdag op vrijdag brandend aangetroffen in het Mr. Troelstrapark in Waalwijk. Vrijdagavond wordt in de omgeving van het Troelstrapark een buurtonderzoek gehouden.
Ook heeft de recherche in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. Omdat in de woning nog volop onderzoek wordt gedaan, is deze nog niet vrijgegeven.

De informatie die binnenkomt, wordt nagetrokken.
Provincie:
Tag(s):