maandag, 24. oktober 2011 - 9:39

Mishandelde voorzitter Friese PVV-Statenfractie stapt op

De fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten in Friesland, Jelle Hiemstra, is per direct opgestapt. Dit melden verschillende media maandag.

In een verklaring zegt Hiemstra dat zijn mildere standpunt over hoofddoekjes en islamisering niet op prijs wordt gesteld door de PVV in Den Haag.

In een interview met NRC Handelsblad begin deze maand liet Hiemstra weten dat hij de anti-islampassages uit het PVV-verkiezingsprogramma niet wenst uit te dragen.

“Het is bekend dat ik tegen dit standpunt van PVV ben, tijdens intake heb ik tijdens het gesprek mijn standpunt duidelijk gemaakt en naar mate de tijd vorderde bleek, zeker na het NRC krantenartikel, een groot probleem voor de toekomst op te leveren.”

Hiemstra nam na de Algemene Politieke Beschouwingen ook publiekelijk afstand van de uitspraken van PVV fractievoorzitter Geert Wilders. Wilders noemde toen PvdA’er Job Cohen de “bedrijfspoedel” van het kabinet.

Bij zijn beslissing om uit de partij te stappen speelde bij Hiemstra ook mee dat hij en zijn vrouw op 5 september j.l. door gemaskerde mannen werden mishandeld. De mannen belden thuis bij hen aan en wisten het huis binnen te dringen, waarna ze met een ijzeren staaf werden geslagen.
Volgens de voormalig fractievoorzitter had de aanval een politiek motief, maar kreeg hij nadien te weinig steun van de PVV.

Hiemstra gaat nu verder als onafhankelijk Statenlid.
Provincie:
Tag(s):