zondag, 10. april 2011 - 17:33 Update: 08-07-2014 0:59

Misser Ruiz komt Twente duur te staan: 1-1

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zondag dure punten verspeeld in de titelrace. De Tukkers kwamen, ondanks twee strafschoppen, niet verder dan 1-1 tegen Roda JC, dat zich op zijn beurt verzekerde van minimaal de zevende plaats.

Twente had liefst 25 schoten nodig om één keer te scoren. Dat was toen (natuurlijk) Theo Janssen een strafschop benutte. Die penalty kwam er omdat doelman Prus Bryan Ruiz had gevloerd en daarvoor de rode kaart kreeg. Debutant Collin van Eijk had geen antwoord op de pingel van Janssen. Het betekende op dat moment de 1-1, nadat Roda op 0-1 was gekomen door Boldizsar Bodor.

Even voor die Kerkraadse treffer had Ruiz de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn Panenkaanse penalty verdween lullig in de handen van Prus.

Door het puntverlies is Twente nog wel koploper, maar kan PSV vanmiddag langszij komen, mits het sc Heerenveen verslaat. Volgende week, als Twente tegen De Graafschap aantreedt, zal het dat moeten doen zonder Roberto Rosales, die in de slotfase nog een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Willem Janssen.
Categorie:
Tag(s):