donderdag, 10. november 2011 - 20:25

Moeder en zoon aanhoudingen voor grootschalige uitkeringsfraude

Dordrecht

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft samen met de politie Zuid-Holland Zuid een 67-jarige vrouw uit Dordrecht en haar 33-jarige zoon uit Zwijndrecht aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht jaren ten onrechte uitkeringen te hebben genoten.

De fraude kwam aan het licht nadat de politie Zuid-Holland-Zuid bij een doorzoeking in het kader van een onderzoek in de woning van een van de verdachten bankbescheiden uit Marokko vond. Nader onderzoek van SIOD en politie leerde dat er meer dan 400.000 euro op naam van de verdachten stond. De verdachten ontvingen ondertussen al jaren bijstandsuitkeringen van de Sociale Dienst Drechtsteden. Het onterecht ontvangen uitkeringsgeld wordt geschat op enkele tonnen.

De verdachten zijn aangehouden voor valsheid in geschrifte, witwassen en het nalaten gegevens te verstrekken. Op de bankrekening in Marokko is beslag gelegd.

De vrouw werd dinsdag aangehouden, de man woensdag. Beiden zijn deze week door de officier van justitie heengezonden en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.
.
Provincie:
Tag(s):