woensdag, 27. juli 2011 - 13:37

Moeders gebruiken kind bij rooftocht

Heerenveen

Twee moeders van 20 en 26 jaar uit Drachten hebben hun kind gebruikt voor het plegen van diverse winkeldiefstallen. Eén van de moeders gebruikte het kind zelfs als scherm toen ze werd aangehouden.

De beide dames liepen met twee buggy’s met daarin kinderen in een winkel aan de Passage. De twee werden op heterdaad betrapt tijdens het stelen van speelgoed en gingen er vandoor, waarbij zij door een medewerkster werden gevolgd.

Op het Burgemeester Kuperusplein werd één van de verdachten door het winkelpersoneel aangehouden. Zij verzette zich hevig en gebruikte de buggy, waar haar kind in zat, als bescherming. De andere verdachte werd bij een tankstation in het centrum aangehouden. Ook zij had een kindje bij zich. Beide vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

In de auto van de verdachten werden diverse goederen zoals, kleding, speelgoed, pampers en cosmetica aangetroffen die afkomstig waren uit diverse andere winkels in Heerenveen. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De kinderen, waarvan één koorts had, werden direct na de aanhouding overgedragen aan de familie. De gestolen goederen zijn in beslag genomen. De eigenaren deden aangifte.
Provincie:
Tag(s):