woensdag, 11. mei 2011 - 11:30

Mogelijk fusie tussen RET en HTM

Woensdag was de derde stakingsdag van de RET-medewerkers tegen de bezuinigingen die het kabinet het OV-bedrijf wil opleggen.

De staking was alleen gepland voor de spitsuren en vanaf 10.00 uur reden de stadsbussen, trams en metro's weer.

Inmiddels zitten de directies van de stadsvervoerders RET in Rotterdam en HTM in Den haag met elkaar om de tafel om te onderzoeken of een fusie tussen beide bedrijven mogelijk is. In het verleden zijn deze gesprekken ook al gevoerd, maar die liepen altijd spaak.

Niet alleen de directie ook de wethouders van beide steden zullen moeten aanschuiven, want de gemeenten zijn eigenaar van de vervoerders.
RET-directeur Pedro Peeters zegt in het AD dat er 'een vruchtbare bodem is voor verregaande samenwerking', maar ook 'dat een fusie een een heel ingrijpend proces is'.

De directeur meent dat een fusie serieus geld kan opleveren, maar de klappen van de voorgenomen bezuinigingen nooit helemaal kan opvangen. RET en HTM bekijken onder meer of een hoofdkantoor en een technische afdeling voor beide bedrijven haalbaar is.

Door te fuseren kan een deel van de voorgenomen bezuinigingen uitgevoerd worden. Volgens de RET is het ministerie van Verkeer op de hoogte van de fusieplannen.
Provincie:
Tag(s):