zondag, 31. juli 2011 - 13:17

Mogelijk pyromaan actief in Katwijk

Katwijk

In Katwijk is mogelijk een pyromaan verantwoordelijk voor een reeks branden van de afgelopne paar weken. Zaterdagavond laat moest de brandweer opnieuw in actie komen bij een vermoedelijk aangestoken autobrand.

De brandweer van Katwijk werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 24.00 uur opgeroepen voor een autobrand aan de Zuidduinseweg in Katwijk. De brandweer ging ter plekke met de 1e TAS(TankAutoSpuit) en trof daar een al aardig brandende auto aan.

De brandweer deed de eerste aanval op de vlammenzee en wilde assistentie voor de waterwinning. Hierop is de 2e TAS opgeroepen van de post Katwijk en ook werd er middelbrand uitgegeven en werd de OVD (Officier Van Dienst) opgeroepen.

Waterwinning
Omdat het water van ver moest komen, helemaal vanaf de nieuwe rotonde bij de Sportlaan/Parklaan zo`n 500 meter verderop, werd de tweede wagen opgeroepen en kon deze voor de waterwinning zorgen.

De politie heeft bij diverse getuigen een verklaring opgenomen en is op onderzoek uitgegaan naar twee verdachten omdat deze zich nogal verdacht gedroegen toen de politie arriveerde.

De lekkende brandstof uit de tank veroorzaakte grote vlammen waardoor er ineens ook aantal meters bossage in brand stond. De brandweer heeft de auto met schuim en water weten te blussen en was na ruim een uur gereed. Vervolgens werd het wegdek gereinigd omdat er veel brandstof was gelekt.

Vermoeden pyromaan
De politie houdt de boel scherp in de gaten en denkt aan brandstichting. De afgelopen weken zijn er door heel Katwijk verschillende brandjes geweest waarvan brandstichting niet wordt uitgesloten. De uitgebrande auto is door een berger verwijderd van het parkeerterrein.
Provincie:
Tag(s):