vrijdag, 1. april 2011 - 12:41

Mogelijk ruimte voor zelfbouwers in Sint Marten

Arnhem

De gemeente Arnhem gaat komende zondag, 3 april, tijdens de Woonmanifestatie peilen hoe groot de animo is om zelf en samen met anderen een eigen huis te bouwen in Sint Marten.

Deze woningen kunnen verrijzen op plekken waar oude bebouwing wellicht gesloopt gaat worden. Als er genoeg interesse is, besluit de gemeente om kavels beschikbaar te stellen. Gegadigde zelfbouwers kunnen zich melden bij de gemeentestand op de Woonmanifestatie Arnhem en regio, zondag 3 april van 10 tot 16 uur, in de Eusebiuskerk. Ook via www.arnhem.nl/samenbouw kunnen belangstellenden zich opgeven.

Zo zou er op de plaats van het bouwblok Nijhoffstraat 42 (waarvan de achterkant grenst aan het vroegere Dansacademie-terrein) ruimte gemaakt kunnen worden voor de bouw van negen grondgebonden woningen. Door de woningen breder of smaller dan de geijkte breedtemaat van 5,4 meter te bouwen voor grote of kleinere huishoudens kunnen er meer of minder woningen worden gerealiseerd. Daarmee kan er een nieuwe, gevarieerde stadsgevel ontstaan. Achter de woningen is er ruimte voor een gemeenschappelijke parkeerplaats.

Deze mogelijke woningbouwlocatie ligt in de buurt van de kluswoningen. Er worden géén kluswoningen voor opgeofferd.
Zelfbouw is een reële mogelijkheid als de initiatiefnemers samen willen gaan bouwen. Dat maakt de bouw van betaalbare woningen mogelijk die elk voldoen aan de woonwensen van de bewoners.

Wethouder wonen Gerrie Elfrink: "Ik ben erg benieuwd naar de belangstelling van zelfbouwers. In Sint Marten ligt een mooie kans om samen aan de slag te gaan. Ik hoop dat Arnhemmers de stap aandurven om samen met anderen hun droomhuis van de grond te tillen. Eerst peilen we de animo want er moet wel genoeg draagvlak zijn om samen te gaan bouwen."

Voor meer informatie: www.arnhem.nl/samenbouw , op welke site ook aanmelding mogelijk is voor de digitale nieuwsbrief over dit onderwerp.
Provincie:
Tag(s):