zondag, 12. juni 2011 - 11:57 Update: 05-09-2018 19:05

Mogelijk verband dode vrouw en schietincidenten Nijmegen

Nijmegen

De politie heeft zondagochtend in Nijmegen een 41-jarige man en een 32-jarige vrouw aangehouden.'Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw en een verwonde man', meldt de politie zondag.

Grootscheeps onderzoek
De politie is zaterdagnacht een grootscheeps onderzoek gestart, dat resulteerde in beide aanhoudingen. Zaterdagnacht startte het rechercheonderzoek nadat in een woning in de wijk Heseveld het levenloze lichaam van een 68-jarige vrouw werd aangetroffen.

Schietincidenten
Tijdens dat onderzoek en later die nacht zijn op een andere locatie schoten gehoord. Kort daarop deed zich op een derde locatie een incident voor, waarbij een 47-jarige man gewond raakte.

Dode vrouw gevonden
Net na 00.00 uur werd het levenloze lichaam van een 68-jarige vrouw in haar woning aan de Cronjéstraat in de wijk Heseveld gevonden. De omstandigheden rondom haar dood hebben ertoe geleid dat de politie direct een groot rechercheteam heeft geformeerd om de doodsoorzaak vast te stellen en de dader(s) op te sporen.

Schietincident 1
Vannacht is een eerste buurtonderzoek gehouden en heeft de forensische recherche onderzoek gedaan. Rond 04.00 uur werd bij een café in de wijk Malvert geschoten; niemand raakte gewond. Onderzocht wordt wat de aanleiding daartoe is geweest.


Schietincident 2
In de wijk Tolhuis is even na vieren een man beschoten; hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd door de ambulance voor medische behandeling. Hij is buiten levensgevaar en wordt gehoord zodra zijn medische omstandigheden dat toelaten.

Relatie
Vanaf het eerste incident is door de politie volop gezocht naar de verdachte(n). Een verband tussen de incidenten van vannacht sluit de recherche zeker niet uit. De relatie tussen beide slachtoffers en de verdachten wordt verder onderzocht in dit rechercheonderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):