woensdag, 21. december 2011 - 9:15

Mogelijk verband tussen borstimplantaten en kanker

Mogelijk is er een verband tussen de borstimplantaten van de Franse merken PIP (Poly Implant Prothese) of M-implant en borstkanker. Bij acht Franse vrouwen met deze implantaten is kanker geconstateerd. Dit meldt het AD woensdag.

Eén vrouw is aan een zeldzame vorm van borstkanker overleden en verder hebben meer dan 2000 vrouwen geklaagd over de implantaten.

In Frankrijk is een terugroepactie gestart. Daar moeten 30.000 vrouwen hun implantaten laten verwijderen op advies van medische autoriteiten, zoals het Franse kankerinstituut.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVCP) wil nu dat ook Nederlandse vrouwen teruggaan naar hun arts en adviseert vrouwen om de siliconen te laten verwijderen. Voorzitter Irene Mathijsen zegt in de krant: 'Om het zekere voor het onzekere te nemen. Een direct verband tussen deze implantaten en kanker is namelijk moeilijk aan te tonen.'

Vorig jaar kwam dit type implantaten ook al in opspraak, omdat toen gebleken was dat ze snel scheurden of gingen lekken.
Provincie:
Tag(s):