woensdag, 10. augustus 2011 - 11:16

Mogelijk zelfde daders bij overvallen in Kessel en Roggel

De politie houdt er sterk rekening mee dat overvallen vorig jaar op woningen in Roggel en Kessel door dezelfde dadergroep is gepleegd. Dit zegt de politie na onderzoek.

Op vrijdag 12 november 2010 vond een gewelddadige overval plaats op een woning aan de Karreweg-Noord in Kessel. Uit het onderzoek van de recherche is gebleken dat deze overval veel overeenkomsten vertoont met een soortgelijke overval op een woning aan het Fluppehofje in Roggel, exact één maand later op zondag 12 december.

Bij de overval in Kessel drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen aan de Karreweg-Noord. Twee bewoners, een man en een vrouw, werden met een vuurwapen bedreigd terwijl de overvallers naar geld vroegen. De drie vluchtten zonder buit de woning uit. Bij de overval raakte niemand gewond.

In Roggel drongen twee mannen zondag 12 december even na vijf uur 's middags de woning aan het Fluppehofje binnen. Toen de buren op het tumult afkwamen gingen de daders er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Voor zover bekend waren de daders niet gewapend. Het ging om twee mannen van ongeveer 20 jaar oud. Na de overval gingen ze er te voet vandoor. Niemand raakte gewond.
Provincie:
Tag(s):