vrijdag, 28. januari 2011 - 22:29

Molotov-cocktails oorzaak brand woning Westwoud

In een woning aan de Kapberg in Westwoud (gem. Drechterland) ontstond vrijdagochtend rond 02.40 uur een brand.

Volgens RTV Noord Holland zijn er twee molotov-cocktails naar binnen gegooid.

Bij de politie kwam de melding binnen dat iemand een brandbom bij de woning naar binnen zou hebben gegooid. Buurtbewoners hadden vlak voor de brand een aantal malen iemand op een scooter voorbij zien rijden. Er werd een knal gehoord en direct daarna zag men een persoon wegrennen in de richting van de Raadhuisstraat. Hierna hoorde de buurtbewoners ook de scooter weer wegrijden.

De brandweer had de brand rond 03.00 uur geblust. Er was flinke rook- en brandschade in een ruimte van de woning. Er werden twee flessen gevonden met een brandbare substantie. Deze waren door een ruit heen gegooid.

De man op de scooter was gekleed in een zwarte broek en een zwart bomberjack met een bontkraag. Hij had een normaal postuur en was circa 1.75 lang.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Kapberg of Raadhuisstraat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):