donderdag, 14. juli 2011 - 20:19

Moord met 35 meesteken goed voor 10 jaar gevangenis en TBS

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in hoger beroep 10 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die ervan wordt verdacht op 3 februari 2009 in Alkmaar een man met 35 messteken om het leven te hebben gebracht.

Ook wordt de man verdacht van mishandeling van een medewerkster van de penitentiaire inrichting waar hij in het kader van zijn voorlopige hechtenis verbleef.

De 32-jarige verdachte B. gaf zichzelf op 3 februari aan bij de politie met de mededeling dat hij het 57-jarige slachtoffer in diens woning uit noodweer had vermoord. Het OM meent echter dat er geen sprake is geweest van noodweer, zoals B. betoogt. Volgens de advocaat-generaal "wordt de stelling van verdachte dat hij werd aangevallen door het slachtoffer op geen enkele manier onderbouwd, integendeel. Het slachtoffer had afweerverwondingen aan zijn handen en een messteek in zijn rug. Het lijkt er veel meer op dat het slachtoffer zich probeerde te onttrekken aan het geweld."

Het OM vindt dat de verdachte heeft gehandeld met voorbedachte rade en zich dus schuldig heeft gemaakt aan moord. Daarnaast heeft de verdachte op 27 maart 2009 opnieuw geweld gebruikt tegen een medewerkster van het Huis van Bewaring in Alkmaar.

De rechtbank Alkmaar veroordeelde de man eerder tot 10 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. De officier van justitie eiste destijds een gevangenisstraf van 18 jaar. De verdachte stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak.

Uitspraak naar verwachting op donderdag 28 juli 2011.
Provincie:
Tag(s):