donderdag, 29. september 2011 - 20:59

Motor in beslaggenomen na agressief rijgedrag

Woensdagavond is de motor in beslaggenomen van een 25-jarige motorrijder uit Breskens. Dit omdat hij een stopteken negeerde en met extreem hoge snelheden had gereden zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Breskens.

Agenten zagen hem voor het eerst rijden in Schoondijke richting Breskens. Te oordelen aan het geluid en de snelheid waarmee hij reed, besloten ze de motor te volgen. De motorrijder haalde in over een doorgetrokken streep en reed over de Rijksweg gemiddeld 125 waar 80 is toegestaan. Agenten gaven hem een stopteken maar hieraan gaf hij geen gehoor. In plaats daarvan gaf hij vol gas en probeerde de agenten kwijt te raken.

Op de Scheldekade, een 30 km zone, reed hij 110 km. Op de Duivelshoekweg reed hij 150 km en op de Sterreboschweg ruim 200 km. Ter hoogte van de Sportlaan verloren agenten hem uit het oog. Na een zoekslag in de omgeving vonden ze de motor in de bossages, de bestuurder was er vandoor. Via het opvragen van het kenteken kon hij snel worden achterhaald en meldde zich even later op het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en na overleg met de officier van justitie werd ook zjn motor in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):