dinsdag, 23. augustus 2011 - 16:00

Motoragent bewusteloos na bewust aanrijden gestolen auto

Baarn

Op vrijdagdagmiddag werden twee motoragenten bij Baarn bewust aangereden. 'Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden', meldt de politie dinsdag.

Omstreeks 16.15 uur zagen twee motoragenten van het KLPD een auto rijden over de Rijksweg A1. Toen zij de auto natrokken bleek deze als gestolen te boek te staan.

Bij het zien van de agenten nam de bestuurder snel de afslag bij Baarn en verhoogde zijn snelheid. Door het centrum van Baarn reed de auto met zeer hoge snelheid.

Op de Wijkamplaan werden de agenten bewust van hun motor afgereden. De bestuurder en zijn bijrijder renden vervolgens hard weg. De motoragenten raakten gewond en een van hen raakte even buiten bewustzijn.

Een 19-jarige man kon na een zoektocht in de omgeving worden aangehouden. Op maandagochtend 22 augustus kon een 17-jarige jongen uit Uithoorn in Amsterdam worden aangehouden.

Een motoragent liep een lichte hersenschudding op en de andere agent liep rugletsel op. Beiden liepen forse kneuzingen en schaafwonden op maar zijn ontslagen uit het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):