zaterdag, 29. oktober 2011 - 21:38

Motorrijder dodelijk verongelukt bij ongeval in Zevenbergen

Zevenbergen

Een 34-jarige motorrijder uit Langeweg kwam zaterdagavond 29 oktober 2011 om het leven bij een ernstig verkeersongeval op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen.

De motorrijder kwam rond 18.30 uur in botsing met een automobilist op de kruising met de Zuiddijk in Zevenbergen. De Hazeldonkse Zandweg is de provinciale weg N-389 tussen Zevenbergen en Etten-Leur.

De 34-jarige man uit Langeweg kwam op zijn motor vanuit de richting Etten-Leur in de richting van Zevenbergen gereden. Bij de kruising met de Zuiddijk verleende een tegemoetkomende automobilist hem geen vrije doorgang.

De tegenligger (52-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht) reed zoekende over de Hazeldonkse Zandweg en sloeg linksaf de Zuiddijk op. De motorrijder week uit om een aanrijding te voorkomen maar werd daarbij nog net aangetikt door de auto.
Hij raakte daardoor in onbalans en kwam ten val. Vermoedelijk is de valhelm van het slachtoffer los geraakt door de klap van het aanrijding. Zijn helm kwam enkele tientallen meters verderop terecht.

Een medisch traumateam werd met de Life-Liner (trauma helikopter) ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen bij de levensreddende handelingen. Die hulp mocht echter niet baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De kruising werd afgesloten zodat verkeersongevalanalisten de plaats van het ongeval konden onderzoeken en sporen veilig te stellen. Ook werden er foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De politie heeft de nabestaanden van de overleden man op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen.
Provincie:
Tag(s):