zaterdag, 10. september 2011 - 9:38

Motorrijder gewond na ongeluk

Eindhoven

Op de Luchthavenweg ter hoogte van de terminal van Eindhoven Airport is vrijdagavond een 22-jarige motorrijder uit Nederwetten gewond geraakt.

Omstreeks 19:00 uur kwam de 22-jarige man met zijn motor tegen een betonblok tot stilstand naast een auto met een Spaans kenteken. Onduidelijk is of de automobilist de motorrijder heeft geraakt, de bestuurder is voor verhoor meegenomen door de Koninklijke Marechaussee.

Een traumahelikopter landde binnen de hekken van Eindhoven Airport en
verleende assistentie op de plaats van het ongeval. De gewonde motorrijder is per ambulance onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis
vervoerd.

De bestuurder van de auto met het Spaanse kenteken heeft zelf laten weten dat hij, al stapvoets rijdend, een motorrijder met extreem hoge snelheid de bocht om zag komen, hem tegemoet. Om een aanrijding te voorkomen is de auto gestopt. De motorrijder verloor volgens de bestuurder van de auto door de hoge snelheid de macht over het stuur en botste op de verkeerde weghelft op een betonnen blok en schampte daarbij de wagen met het Spaanse kenteken.

De politie was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

De FTO stelde ter plaatse een onderzoek in om de exacte toedracht te kunnen
achterhalen. Ook werden er enkele getuigenverklaringen afgenomen om een
beter beeld te krijgen van de situatie. De motorrijder reed samen met nog
drie andere motorrijders over de Luchthavenweg nabij Eindhoven Airport.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):