woensdag, 19. januari 2011 - 22:51

Motorrijders maken bokkesprongen bij politie tijdens motorbeurs

Regio

Een goede voorbereiding voordat de motor van stal wordt gehaald. Dat adviseren de drie Noordelijke politiekorpsen de bezoekers van de Noordelijke Motorbeurs aankomend weekend in Martiniplaza in Groningen.

Motorrijders die de eerste voorjaarsrit willen maken, doen er goed aan hun motor eerst rijklaar te maken. Tijdens de motorbeurs kunnen bezoekers in de stand van de politie op een rodeostier ervaren hoe het kan voelen om onvoorbereid op weg te gaan.

Als een bezoeker van de rodeostier gegooid wordt, breekt een opblaaskussen zijn val. Een (snel)weg biedt die bescherming niet. Daarom adviseert de politie motorrijders vóór de eerste voorjaarsrit onder meer de bandenspanning, het profiel van de banden, het oliepeil en de remmen van hun motor te controleren. Komend voorjaar vraagt de politie opnieuw extra aandacht voor dit onderwerp met de campagne ‘Veurjoar in de kop?’.

De drie Noordelijke politiekorpsen staan dit jaar voor het eerst gezamenlijk op de motorbeurs. Het evenement biedt weggebruikers en politie de kans om met elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen op de weg. Ook geven verkeersspecialisten tekst en uitleg over het hoe en waarom van verkeerscontroles. Bezoekers kunnen in de stand (nr. 63) de verschillende controleapparaten, zoals een lasergun, van dichtbij bekijken. Ook is er een politiemotor met bijbehorende kleding te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):