maandag, 4. juli 2011 - 8:03

MS Rotterdam op weg naar New York

Rotterdam

Onder grote belangstelling is het ms Rotterdam zondagavond vertrokken voor haar ‘Klassieke Overtocht’ naar New York, waar het 12 juli zal aankomen.

Uitgezwaaid door duizenden belangstellenden en toegezongen door Lee Towers, startten de motoren vlak na 21.00 uur en gooide wethouder Jeannette Baljeu van Haven, Verkeer en Regionale Economie van de Gemeente Rotterdam met Martin Schröder, lid adviesraad en ‘ambassadeur’ van Holland America Line en Nico Bleichrodt van Holland America Line de laatste trossen los.

Bij het passeren van de ‘ss Rotterdam’ klonk een saluut van beide schepen. Later op de avond verwelkomde Hoek van Holland het ms Rotterdam met een fantastisch vuurwerk.

Gedurende de hele dag waren er vele honderden belangstellenden op de Wilhelminapier in Rotterdam. Veel bekijks trokken de twee schepen van Holland America Line aan de kade, ms Ryndam en ms Rotterdam. Na het vertrek van het ms Ryndam voor een cruise naar de Noorse Fjorden, liep de kade vol voor de optredens van Frank In Person en Lee Towers. Absoluut hoogtepunt was het moment dat Lee Towers ‘Sailing’ inzette bij het vertrek van het ms Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):