dinsdag, 28. juni 2011 - 13:27 Update: 08-07-2014 0:57

'Müller-Wohlfart oordeelde over Robben op basis van rancune'

(Elf Voetbal) Het is bijna een jaar geleden maar de blessure van Arjen Robben houdt de gemoederen nog steeds bezig. Nederlandse medische en paramedische specialisten hebben zich over de zaak gebogen en kwamen tot de conclusie dat Robben onterecht zes maanden buitenspel was.

De specialisten denken dat persoonlijke redenen ten grondslag ligt voor de vete tussen de KNVB en Bayern Munchen.

In de voorbereiding op het WK wordt bij Robben een spierscheuring van 1,8 centimeter ontdekt. Fysiotherapeut Dick van Toorn wordt ingeschakeld om de speler klaar te stomen voor het mondiale toernooi. "Ik ben meteen begonnen met het oprekken van de gekwetste spier. Rust is in dit geval niet goed", zegt Van Toorn in gesprek met het NRC Handelsblad. Ondanks een zeer succesvol verlopen WK, wordt bij terugkomst in Munchen door arts Wolfgang Müller-Wohlfahrt een spierscheuring van 5,8 centimeter waargenomen bij Robben. Volgens orthopeed Rien Heijboer van het Roteerdamse Erasmus MC een misschien wel onjuiste diagnose. "Alles wat na 5 juni is gebeurd kan komen door seroomvorming, vochtophoping of een chronisch hematoom. Het grote gat dat Müller-Wohlfahrt heeft geconstateerd is mogelijk een holte in de spierbuik geweest. Ik heb bij Feyenoord een speler meegemaakt die dat ook had en er zonder pijn mee kon voetballen. Ik had Arjen niet op 2 augustus geadviseerd om niet te gaan voetballen", aldus de orthopeed.

De Nederlandse specialisten verdenken arts Wolfgang Müller-Wohlfahrt van rancune. De Duitser werd de toegang tot het trainingskamp en Arjen Robben verboden en dat zat hem dwars. "Het is op mijn aanraden geweest dat Bayern tijdens het WK contact heeft gezocht met de KNVB. Ons bezoek werd echter niet toegestaan", bevestigd toenmalig trainer Van Gaal. "Het is echt schandalig. Je hebt geen medicijnen of rust nodig voor herstel"zegt Dr. Jaap Swierstra na bestudering van het dossier. "Robben en Van Gaal zouden Müller-Wohlfahrt voor de medisch tuchtcommissie dagen. Het ontbreken van Robben is voor Bayern van levensbelang geweest". Ook Van Toorn deelt die mening. "Hij (Müller-Wohlfahrt ) heeft Bayern op een vreselijke manier benadeeld. Alleen voor zijn eigen ego", aldus Van Toorn.

De nasleep van Robben-gate duurde maanden. Uiteindelijk zijn beide partijen een vriendschappelijk wedstrijd overeengekomen. Het duel wordt op 22 mei 2012 gespeeld en de opbrengsten worden verdeeld.
Categorie:
Tag(s):