maandag, 29. augustus 2011 - 10:03 Update: 08-07-2014 0:57

'Musa en Tshimanga in PSV-vizier, Isaksson alsnog weg?'

(ElfVoetbal}Nu de transferdeadline almaar dichterbij komt, nemen ook de speculaties over mogelijke aan- en verkopen ruimschoots toe. Zo ook bij PSV.

Wie wordt nou eigenlijk de nieuwe spits van de Eindhovenaren en is er nog een club geïnteresseerd in Andreas Isaksson, die er met de van Roda JC overgekomen Przemyslaw Tyton een geduchte concurrent bij heeft?

FC Groningen heeft zondagavond kenbaar gemaakt dat het Tim Matavz niet meer van de hand doet. Dit omdat de club van trainer Pieter Huistra verwacht dat een transfer van de 22-jarige aanvaller niet meer op is te vangen. Door het afhaken van de Sloveen is het nu de naam van Ahmed Musa (VVV-Venlo) die het vaakst de ronde gaat in de Eindhovense wandelgangen. De club van trainer Fred Rutten zal een dezer dagen een poging wagen om de 18-jarige aanvaller in te lijven, meldt het Eindhovens Dagblad. Echter zal dat niet zonder slag of stoot gaan. Voorzitter Hai Berden heeft laten weten de Nigeriaanse jeugdinternational minstens tot aan de winterstop te willen behouden.

Eerder werden ook Samuel Armenteros (Heracles Almelo), Marko Arnautovic (Werder Bremen), Dmitri Bulykin (Anderlecht) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) aan PSV gelinkt. Ook Joel Campbell (Arsenal) zou in beeld zijn om de vacante positie van PSV-spits in te vullen. "Maar ik ken deze jongen niet", zo ontkracht Rutten het gerucht in gesprek met De Telegraaf. De 19-jarige aanvaller was zelf van mening dat hij in de belangstelling zou staan van zowel Lille als PSV. "Maar dat is niet zo, en het kan niet zo zijn dat de directie buiten mijn medeweten om handelt. Onze band is zodanig dat ik weet met welke spelers we bezig zijn. Zonder mijn toestemming komt er niemand. Het lijkt erop dat deze Campbell z'n marktwaarde via PSV probeert op te schroeven."

Tevens is PSV druk bezig met het zoeken naar een opvolger van Erik Pieters, mocht die op het laatste moment naar Newcastle United vertrekken. Derrick Tshimanga (SK Lokeren) schermt met interesse van de Eindhovenaren, meldt Het Laatste Nieuws. De linkerverdediger wordt tevens goed in de gaten gehouden door RC Genk, dat door de Champions League-kwalificatie flink wat geld te spenderen heeft op de transfermarkt. PSV stuurde afgelopen zaterdag tevergeefs een scout naar de competitieconfrontatie Lokeren - Oud-Heverlee Leuven (0-1). Tshimanga kwam namelijk niet in actie.

Tot slot sluit PSV een vertrek van Isaksson, die in Eindhoven over een aflopend contract beschikt, niet uit. "Wij gaan na dit seizoen niet met hem door", zegt Rutten. "Dat weet hij en als hij weg wil of kan, dan hoor ik het wel." Rutten zou de 29-jarige doelman in de voorbije weken onder de lat hebben geplaatst om hem goed in de markt te zetten. Bij het nationale elftal van Zweden is Isaksson wél zeker van een vaste basisplaats.
Categorie:
Tag(s):