woensdag, 26. oktober 2011 - 10:00 Update: 08-07-2014 0:56

MVV-trainer Trost: 'We mogen blij zijn dat het slechts 1-0 is gebleven'

(ElfVoetbal)Trainer René Trost van MVV was na afloop logischerwijze teleurgesteld in de prestatie van zijn ploeg. "We hadden onze dag niet vandaag. Jammer. Maar we mogen blij zijn dat het slechts 1-0 is gebleven."

"Achilles'29 was vandaag gewoon de sterkste ploeg", vertelde een realistische oefenmeester tegenover ELF Voetbal. MVV verloor met 1-0 van de koploper in de Topklasse Zondag. "Vooral na rust mogen we blij zijn dat het slechts 1-0 blijft. Collin (van Eijk, red.) heeft ons nog vijf of zes keer uitstekend gered via zijn reddingen. Het was vandaag eenvoudigweg niet goed genoeg."

Een oorzaak lag volgens Trost in de benadering. "Ik heb vandaag geen ploeg gezien die er alles aan wilde doen om deze wedstrijd te winnen. Dat heeft niet met instelling te maken. We veroverden direct de bal na hun aftrap en de eerste zes minuten gingen we er vol op. Maar we hadden vandaag onze dag niet. Maar vergeet niet dat Achilles'29 een uitstekende ploeg heeft. Ik heb ze zelf anderhalve week geleden gezien tegen Hollandia. Toen waren ze ook heer en meester."

"Niet voor niets hebben ze de afgelopen jaren regelmatig profclubs uitgeschakeld. Voor ons is het teleurstellend. Vrijdag krijgen we FC Zwolle, de koploper op bezoek. Ik had gehoopt dat we met vertrouwen uit deze wedstrijd kwamen om dat duel in te gaan. Een ronde verder gaan, is dan wenselijk. Dat zorgt direct voor wat extra publiek vrijdag in De Geusselt. Het is dan extra jammer dat het zo afloopt. Dit verlies was niet onoverkomelijk."

Zelf bekeek Trost de wedstrijd noodgedwongen vanaf de zijlijn. De oefenmeester zat zijn tweede en laatste duel schorsing uit, waardoor assistent Edwin Hermans de honneurs waarnam. "Je kunt niets meer doen. Je voelt je machteloos aan de kant. Maar de spelers wisten vooraf wat er van hen werd verlangd."

Vrijdag zal Trost wel moeten improviseren. Zijn centrale verdedigingsduo Kjell Knops en Sjors Verdellen zag hij wegvallen. Eerstgenoemde kreeg een directe rode kaart voor het neertrekken van de doorgebroken Frank Hol (foto) en zal vrijdag geschorst zijn. Verdellen werd net voor rust op een brancard van het veld gedragen, nadat hij in een luchtduel met de hoofden tegen elkaar botste met Hol. "Sjors heeft zijn neus gebroken. Morgen (woensdag, red.) wordt die gezet. Het is dan even kijken of hij kan voetballen. Hoe ernstig is de breuk? Is er een kapje voor te maken? Dat moeten we even bekijken."
Categorie:
Tag(s):