vrijdag, 9. september 2011 - 13:01

Na belaging gezin vakantiepark 17 verdachten voor de rechter

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft het onderzoek naar de belaging van een gezin door een groep jongeren in een vakantiepark in Simonshaven afgerond. ‘Op 29 september moeten de eerste zeven verdachten zich voor de rechter verantwoorden’, meldt de politie vrijdag.

Dit heeft de officier van justitie vrijdag bekend gemaakt aan de advocaten van de verdachten.

Op vrijdag 15 juli kwamen rond half een ’s nachts ongeveer twintig jongeren op de vakantiewoning af. Er werd met eieren naar het huis gegooid, en er werden vernielingen aan en rond het vakantiehuis aangebracht.

Vervolgens ontstond een vechtpartij, waarbij de vijf gezinsleden mishandeld werden. Aanleiding was een woordenwisseling en een vechtpartij tussen het gezin en een groepje jongeren eerder die dag in het centrum van Zuidland.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen is een onderzoek opgestart. Aan de hand van onder andere camerabeelden en getuigenverklaringen zijn sinds 15 juli in totaal 21 jongeren, tussen de 16 en 20 jaar oud, gehoord. Zeventien worden verder vervolgd. Ze worden verdacht van poging zware mishandeling, openlijke geweldpleging en baldadigheid.

Zeven jongeren moeten zich op 29 september voor de meervoudige kamer van de rechtbank verantwoorden. Een 20-jarige verdachte zit nog vast sinds hij in augustus werd aangehouden.

De andere verdachten zijn afhankelijk van hun aandeel in het geheel of persoonlijke omstandigheden door de officier of de rechtbank op vrije voeten gesteld. Vier andere verdachten moeten in november voor de PR/kinderrechter verschijnen.

Zes verdachten moeten zich in oktober op een TOM (taakstraf OM) zitting verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):