zondag, 22. mei 2011 - 9:53

Nachtelijke file A9 door alcoholcontrole

Heemskerk

Tijdens een alcoholcontrole die de politie in de nacht van zaterdag op zondag uitvoerde op de A9, is er in de richting van Alkmaar een file ontstaan van bijna 2 kilometer.

Te groot aanbod
‘Door het onverwachte hoge aanbod van verkeer rond middernacht, ontstond de file’, meldt de politie zondag. ‘Dit was hinderlijk voor de weggebruikers, waardoor de politie besloot om het merendeel van de weggebruikers op dat moment niet te laten blazen, maar door te laten stromen’, aldus de politie.

De bedoeling was om alle passanten te laten blazen. Toen de verkeersdrukte weer was afgenomen, werd al het verkeer weer gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

De verkeerspolitie van de korpsen Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland werkten gezamenlijk mee de alcoholcontrole die van zaterdagavond 23.00 uur tot en met zondagochtend 04.30 uur duurde.

4.500 bestuurders gecontroleerd
Zo’n 4.500 duizend bestuurders werden op de A9 gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Zowel in de richting van Amsterdam als in de richting van Alkmaar werden bestuurders ter hoogte van Heemskerk naar de controlelocaties geleid voor een blaastest.

Aan deze controle werkten zo'n 90 politiemensen mee van de drie politiekorpsen, die waren verdeeld over twee controlelocaties.
Provincie:
Tag(s):