vrijdag, 13. mei 2011 - 13:26

Nationale Recherche onderzoekt op handen zijnde liquidatie in drugshandel

Apeldoorn

De Nationale Recherche onderzoekt een tip bij Meld Misdaadanoniem (MMA) over een op handen zijnde liquidatie in de internationale drugshandel. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Liquidatie op handen
Volgens de anonieme telefonische melding zou een partij van 500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen zijn gestolen en naar Nederland zijn vervoerd. De melder, die de tip gisteren telefonisch gaf, zei dat de eigenaren van de cocaïne van plan zijn de dieven te liquideren.

Uitgeholde ananassen
In de haven van Antwerpen is op 13 april 2011 inderdaad door de douane een zeecontainer gecontroleerd en 500 kilo cocaïne aangetroffen in uitgeholde ananassen.

De met drugs gevulde ananassen zijn na de ontdekking uit de container gehaald en door de Belgische douane in beslag genomen. De overige ananassen zijn vervolgens naar Nederland vervoerd om te worden afgeleverd bij een fruithandel in Apeldoorn.

In Apeldoorn zijn de vrachtauto en de lading kort voor aflevering nog een keer door de Nederlandse politie doorzocht. Vanwege de omvang van de werkzaamheden heeft de politie daarbij gebruik gemaakt van de werkruimte van een bergingsbedrijf in Apeldoorn. De vrachtauto met de lading ananassen is na de controle vrijgegeven voor het verdere vervoer naar de Apeldoornse fruithandel.

Vermoedelijk denkt de criminele organisatie dat de cocaïne door concurrerende drughandelaren is gestolen. De in beslag genomen cocaïne is afkomstig uit Ecuador, waar al eerder grote partijen cocaïne in uitgeholde ananassen zijn onderschept.

'De partij van 500 kilo cocaïne, die een straatwaarde heeft van ongeveer 40 miljoen euro, is door de Belgische autoriteiten vernietigd', aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):