dinsdag, 25. oktober 2011 - 16:55

Nationale Recherche vindt 130 kilo coke en 6,5 miljoen euro contant

Tilburg

De Nationale Recherche heeft bij 25 doorzoekingen in Zuid-Nederland 130 kilo cocaïne, ruim 6,5 miljoen euro aan contant geld en acht vuurwapens in beslag genomen. Dit maakte het Landelijk Parket dinsdag bekend.

De doorzoekingen gebeurden vandaag en twee weken geleden in een grootschalig onderzoek naar de productie van synthetische drugs, hennepteelt en het witwassen van crimineel geld.

Het onderzoek begon in de zomer van 2009 en richtte zich in het begin op de productie van en de handel in verdovende middelen en grondstoffen voor synthetische drugs. Het ging vermoedelijk om de productie van amfetamine.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten zich ook bezig zouden houden met de productie van en handel in hennep. Het onderzoek bracht een aantal hennepkwekerijen aan het licht, waaronder een kwekerij in een loods in Tilburg, waar de planten groeiden dankzij een kleine 10.000 euro aan gestolen stroom.

De 130 kilo cocaïne - met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro - lag verborgen in een loods achter een woning in Rucphen. De vuurwapens, waaronder een Kalashnikov AK-47 aanvalsgeweer, zijn bij verschillende verdachten in beslag genomen. In Tilburg is vanmorgen een 42-jarige man aangehouden vanwege illegaal wapenbezit.
Provincie:
Tag(s):