maandag, 29. augustus 2011 - 17:30

Nazorg trieste gebeurtenis Breskens

Breskens

Op zaterdag 27 augustus is een inwoonster van Breskens met geweld om het leven gebracht, vermoedelijk door haar ex partner. Hij heeft zich diezelfde dag bij de politie in Rijswijk gemeld en is daar aangehouden.

De verdachte is inmiddels terug in Zeeland en verhoord. Het politieonderzoek is nog lopende. De man en vrouw hebben twee kinderen. Zij zijn afgelopen zaterdag overgedragen aan bureau Jeugdzorg. Het oudste kind zit op de openbare basisschool Breskens en het jongste kind gaat naar de peuterspeelzaal De Kreukeltjes in Breskens. Deze gebeurtenis heeft impact op velen maar vooral op het leerkrachtenteam, de leidsters van de peuterspeelzaal, de ouders van de leerlingen en de kinderen. Daarom is er maandagmorgen op de OBS Breskens een bijeenkomst geweest voor de betrokken docenten en peuterspeelzaalleidsters, de betrokken hulpdiensten, politie en de gemeente Sluis. Hierin is onderling gesproken over de gewenste nazorg aan de leerlingen en hun ouders en/of verzorgers.

Tijdens dit overleg is gesproken over hoe de betrokken docenten en leidsters de kinderen kunnen opvangen in de klassen maar ook hoe zij de ouders kunnen begeleiden en mogelijke vragen beantwoorden. Na de bespreking zijn de kinderen door hun eigen leerkracht opgevangen en is er groepsgewijs over de gebeurtenis gesproken. In groep 3, de groep van de oudste zoon, was een medewerker van Slachtofferhulp Zeeland en Maatschappelijk Werk aanwezig ter ondersteuning.

Op onze school wordt vanaf dinsdag een condoleanceregister geopend. Iedereen kan hier tijdens schooltijden terecht om zijn of haar medeleven schriftelijk te uiten.

Om de ouders van de leerlingen van de OBS Breskens en de kinderen van de betrokken peuterspeelzaal de gelegenheid te geven om over de gebeurtenissen te praten en vragen te stellen wordt door de gemeente Sluis een besloten informatiebijeenkomst georganiseerd op woensdag 31 augustus om
20.00 uur in Verenigingsgebouw De Uitkomst, Langeweg 10 in Breskens.
Provincie:
Tag(s):