zondag, 13. maart 2011 - 20:24 Update: 08-07-2014 0:59

NEC knokt zich naast PSV: 2-2

Nijmegen

(Elfvoetbal) PSV heeft zich in Nijmegen stevig verslikt in NEC. De Eindhovenaren kwamen op halve kracht nog wel op voorsprong, maar kregen in de slotfase de deksel op de neus: 2-2. FC Twente is PSV op de ranglijst nu tot een punt genaderd.

Het feit dat PSV donderdag nog tegen Glasgow Rangers speelde, had duidelijk invloed op het wedstrijdverloop. De ploeg van Fred Rutten oogde vooral in de slotfase vermoeid. Ondanks het feit dat Genero Zeefuik, Otman Bakkal en Maza als verse krachten ten opzichte van donderdag in de basis stonden. Bovendien wist PSV dat FC Twente en Ajax eerder op de middag drie punten hadden gepakt.

NEC klapte er lekker op en Wiljan Vloet had in de basis een plek voor Leroy George gereserveerd, waardoor John Goossens op de bank begon. Die keuze pakte goed uit, want de aanvaller zette NEC vlak voor rust op voorsprong. Met een pegel (114 kilometer per uur) ramde de aanvaller de 1-0 voorbij Andreas Isaksson. De ruststand was echter 1-1, want Balazs Dzsudzsak maakte in de laatste minuut voor de pauze gelijk. De buitenspeler tikte een goede voorzet van Stanislav Manolev bij de tweede paal binnen.

Jeremain Lens leek na een uur spelen de matchwinner voor PSV te worden. De buitenspeler schoot de 2-1 binnen, nadat hij eerder al pech had toen een inzet op de lat belandde. Maar na het laatste fluitsignaal was het de naam van Ramon Zomer die werd gescandeerd door het publiek. De mee opgekomen verdediger kopte in de negentigste minuut de 2-2 binnen uit een voorzet van George.