dinsdag, 5. april 2011 - 22:59

Nederland geeft 1 miljoen euro extra voor opvang migranten Libië

Den Haag

Nederland draagt 1 miljoen euro extra bij voor de opvang en evacuatie van migranten uit Libië. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten.

IOM
De International Organisation for Migration (IOM) vroeg Nederland om deze hulp. Het geld is bestemd voor opvang en terugzenden van gevluchte arbeidsmigranten in het grensgebied rond Libië naar hun land van herkomst. Nederland vindt het belangrijk dat er voldoende doorstroom van migranten is, zodat de humanitaire noden niet toenemen.

Tot nu verlieten ongeveer 430.000 mensen Libië. Hieronder bevinden zich grote aantallen arbeidsmigranten uit Bangladesh en Afrikaanse landen. Circa 12.000 mensen zijn gestrand in plaatsen en kampen langs de grenzen van Libië met Tunesië, Egypte, Niger en Algerije. IOM assisteert bij de eerste opvang en verzorging en zorgt voor transport per vliegtuig, schip en over de weg naar de landen van herkomst.

Eerder stelde Nederland 0,5 miljoen euro beschikbaar aan het Rode Kruis en 1 miljoen euro aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR.
Provincie:
Tag(s):