woensdag, 21. september 2011 - 11:56

Nederland krijgt mogelijk prachtige nazomer

Zowel het KNMI als Meteo Consult voorspelt mooie start van de herfst en prachtige nazomer. Dat meldt Spits woensdag.

De weersvoorspelling voor het eind van de week klinkt goed: weinig regen en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Meteo Consult voorspelt dat het komend weekend zelfs boven de twintig graden wordt en de dagen erna lijkt dat ook het geval te zijn. Dinsdag wordt het mogelijk zelfs 24 graden.

Alfred Snoek van Meteo Consult zegt in de krant: „Het belooft een hele mooie rustige nazomerweer te worden. Van regen gaan we de komende tijd weinig last hebben. De lage drukgebieden worden gedwongen een hogere koers te varen. Dat komt dan weer door een hogedrukgebied vanuit Frankrijk. De regengebieden zitten daardoor veel noordelijker en de wolken ook. Gecombineerd met de zon, die toch nog best hoog staat, zorgt dat voor lekkere temperaturen. Tot boven de 20 graden.”

Goed nieuws, ook voor de boeren. Door het drassige weer van de laatste tijd konden zij hun gewassen niet oogsten. „Dat zullen ze, opgelucht, de komende dagen van het land af kunnen halen”, zegt een woordvoerder van de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO).

Toch is het nog even afwachten of de voorspellingen uitkomen, want ook weerbedrijven kunnen ernaast zitten. Zo voorspelde klimaatexpert Rolf Schuttenhelm van Weeronline.nl drie maanden geleden nog dat het een warme en droge zomer zou worden.
Provincie:
Tag(s):