maandag, 28. maart 2011 - 8:59 Update: 08-07-2014 0:59

Nederland lobbyt komende dagen in Vietnam

Den Haag

Vanaf vandaag zijn de staatssecretarissen Henk Bleker van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu (I&M) in Vietnam om een economische missie te begeleiden van ruim 80 Nederlandse bedrijven.

De bedrijven in de sectoren water, landbouw, transport & logistiek, maritiem, en olie & gas hopen samen terug te komen met miljoenen euro’s aan contracten en andere overeenkomsten. De economische missie loopt parallel aan een officieel bezoek aan Vietnam door de Prins van Oranje en Prinses Máxima. De missie duurt tot donderdag 31 maart.

Vietnam is met een interne markt van bijna 90 miljoen mensen en een economische groei van gemiddeld 7% een aantrekkelijke en veelbelovende opkomende markt in een regio van sterk toenemend belang voor de wereldeconomie. In 2007 is Vietnam toegetreden tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en dat heeft de integratie van Vietnam in de wereldeconomie versneld.

Vietnam was jarenlang een donorland van Nederland in het kader van de ontwikkelingsamenwerking. De Nederlandse regering heeft in 2008 besloten de financiële steun vanuit ontwikkelingssamenwerking aan Vietnam af te bouwen, maar het zal als zogeheten transitieland nog wel brede steun krijgen, gericht op de ontwikkeling van het lokale ondernemingsklimaat en het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen die kansen zien in Vietnam. Nederland heeft met Vietnam een vijftal sectoren geïdentificeerd die gelden als zeer kansrijk voor wederzijds profijtelijke samenwerking: waterbeheer, deltatechnologie, klimaat, landbouw, maritiem, transport en logistiek alsmede olie en gas.
Categorie:
Tag(s):