woensdag, 24. augustus 2011 - 11:38 Update: 08-07-2014 0:57

Nederland officieus beste land ter wereld; Van Marwijk trots

(ElfVoetbval) Vanaf vandaag, woensdag 24 augustus, staat Nederland bovenaan de FIFA-wereldranglijst.

Dat houdt in dat, statistisch gezien, Oranje 's werelds best presterende landenteam is. Het vervult bondscoach Bert van Marwijk met gepaste trots.

"We zijn stabiel op topniveau, da's knap, maar ik was liever wereldkampioen geworden", vertelt Van Marwijk tegenover het Algemeen Dagblad. Nederland neemt de nummer één positie over van Spanje, dat de plaats sinds het gewonnen WK 2010 bezette. Oranje komt daarmee in een rijtje met Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Duitsland en Italië. Al die landen voerden de lijst al eens aan.

"Goed gezelschap voor zo'n klein land", zegt Van Marwijk daarover. "Ik ben eigenlijk niet zo bezig met statistieken. Wel als ze over langere tijd gaan en daar is hier wel sprake van, kun je zeggen." De keuzeheer is best trots op de officieuze titel. "We mogen er best blij mee zijn dat we bovenaan staan. We hebben het over de grootste sport van de wereld en dit landje staat eerste. Het zegt niet alles over je overwinningen. Maar het zegt wel iets over je stabiliteit en het niveau waarop je speelt. Maar ik had deze toppositie graag ingeleverd voor een wereldtitel", aldus Van Marwijk.
Categorie:
Tag(s):