dinsdag, 28. juni 2011 - 9:19

Nederland toevluchtsoord voor Britse criminelen

Amsterdam

De Hoofdstedelijke politie heeft de jacht geopend op zes gevaarlijke criminelen uit Groot Britanie. Om ook het publiek te betrekken in het onderzoek, zijn foto's en namen van de Britten op internet gezet.

Bij voorgaande acties door de Amsterdamse politie, waaronder operatie 'Return', zijn de afgelopen jaar 83 criminelen uit het Verenigd Koninkrijk opgepakt. Ruim 50 hiervan zaten volgens de politie ondergedoken in Amsterdam.

'Politie en het openbaar ministerie in Amsterdam zijn zeer succesvol in het opsporen van Britse voortvluchtige criminelen. De cijfers tonen dat keihard aan. Wij doen er alles aan om het voor deze groep criminelen zeer lastig te maken zich hier schuil te houden. In dat kader worden ook facilitators (woningbemiddelaars en autoverhuurbedrijven) aangepakt en moet Amsterdam voor voortvluchtige criminelen 'not the place to be' zijn', aldus Liesbeth Huyzer van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland.

Het is volgens de politie niet de bedoeling dat burgers zelf actie ondernemen wanneer zij één of meerdere van de zes ziet. Wanneer men de verblijfplaats weet, moet men de politie inschakelen.
Provincie:
Tag(s):