zaterdag, 30. juli 2011 - 17:40

Nederland verslaat salsaland Venezuela

Rotterdam

Maar liefst 1.144 salsadansers hebben zaterdag in Rotterdam het Wereldrecord Salsadansen verbroken.

Hiermee is Venezuela, het land dat bekend staat om zijn liefde voor salsa en bovendien houder van het huidige wereldrecord, verslagen.

Met 572 deelnemende dansparen is een nieuw wereldrecord op naam van Nederland gezet. De Guinness recordpoging salsadansen is georganiseerd door Santa Maria Tex Mex tijdens het Fernandes Zomercarnaval.

Heupen los!
Santa Maria Tex Mex riep de afgelopen weken salsaliefhebbers uit heel Nederland op zich aan te melden en mee te dansen tijdens de wereldrecordpoging salsadansen.

Nieuw Wereldrecord voor Nederland
Met 572 koppels is het oude record ruimschoots verbroken. “De recordpoging was een groot succes. Wij zijn enorm blij en trots dat wij Venezuela hebben verslagen en onszelf nu recordhouder van het Wereldrecord Salsadansen mogen noemen. We hebben ons de afgelopen weken hard ingezet om genoeg mensen enthousiast te krijgen voor onze recordpoging. Natuurlijk was het tot op het laatste moment spannend of we het wel gingen halen! Met dit evenement hebben we laten zien dat salsa lééft in Nederland en we kunnen swingen als geen ander”, aldus Michelle Jurritsma van Santa Maria Tex Mex.

Salsa op het Schouwburgplein
Het Schouwburgplein stond de gehele dag in het teken van salsa. Het publiek werd getrakteerd op een swingend salsa ‘fïesta’ met workshops, demonstraties van ervaren dansparen als Taiti & Christel en Patrick & Vanessa en zwoele Latin beats van verschillende DJ’s, waaronder Pepez, Chuck en Willy. Het hoogtepunt van de dag was de Wereldrecordpoging Salsadansen. Honderden mensen leefden zich uit op opzwepende muziek. Later op de middag danste de Straatparade langs het Schouwburgplein en werd het feestje vrolijk voortgezet.
Provincie:
Tag(s):