dinsdag, 26. april 2011 - 17:31 Update: 08-07-2014 0:31

Nederland wereldwijd nummer 1 in bereik van Twitter en LinkedIn

Londen

De sociale netwerkmarkt zoals twitter en LinkedIn zijn erg populair in Nederland. Wij zijn zelfs wereldkampioen twitteren. Nergens ter wereld wordt er zoveel getwitterd als in ons land. Dat blijkt uit een onderzoek van comScore, dat wereldwijd het internetverkeer meet.

Hyves is op dit moment nog wel een van de grotere spelers, maar het zal niet al te lang meer duren voordat Facebook Hyves heeft ingehaald, aldus de onderzoekers.

Nederland is op meerdere manieren een belangrijke speler op het gebied van sociaal netwerkgedrag wereldwijd. Hyves leidt de Nederlandse sociale netwerkmarkt, voor Facebook.

Ondanks dat de Nederlandse internetmarkt al lange tijd volwassen is, blijft de sociale netwerkcategorie groeien. In maart 2011 groeide deze categorie met 18 procent naar 11,5 miljoen bezoekers (dit staat gelijk aan 96 procent van de online bevolking). Hyves behoudt de positie als koploper op de markt van de sociale netwerksites met 7,6 miljoen bezoekers in maart, maar Facebook wint snel terrein en groeide afgelopen jaar 76 procent naar bijna 6,6 miljoen bezoekers. Twitter.com en LinkedIn.com staan respectievelijk op de derde en vierde plaats met meer dan 3 miljoen bezoekers en groeiden ongeveer met 70 procent het afgelopen jaar.
Categorie:
Tag(s):