maandag, 23. mei 2011 - 9:32 Update: 08-07-2014 0:58

Nederlander blijft positief over sparen

Den Haag

Nederlanders denken positief over sparen. In april 2011 was het aandeel consumenten dat verwacht de komende 12 maanden geld opzij te kunnen leggen ruimschoots groter dan het percentage dat inschat dat dit niet lukt. De gemiddelde euroburger is echter pessimistisch.

Gemiddelde euroburger verwacht geen geld opzij te kunnen leggen
Met hun optimisme over de mogelijkheid het komend jaar geld te kunnen sparen onderscheiden de Nederlanders zich binnen Europa. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden op de vraag of de consument de komende 12 maanden geld opzij denkt te kunnen leggen kwam in april 2011 uit op 29. Alleen Finnen, Luxemburgers en Zweden waren nog optimistischer. Gemiddeld hebben echter in de Europese Unie al bijna tien jaar de pessimisten de overhand.

Nederlander vindt tijd wel minder gunstig om te sparen
Nederlanders vinden nog steeds de tijd gunstig om te sparen, maar ze waren in april aanzienlijk minder positief dan in maart. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden daalde van 59 naar 52 en bereikte daarmee het laagste punt in zeventien jaar. Gemiddeld in Europa vinden consumenten de laatste maanden de tijd juist wat gunstiger om te sparen.

Inwoners van Hongarije, Malta, Letland, Bulgarije en Portugal vonden de tijd juist uiterst ongunstig om te sparen.
Categorie:
Tag(s):