woensdag, 23. november 2011 - 8:23 Update: 08-07-2014 0:55

Nederlanders iets vaker met vakantie

Nederlanders zijn in 2011 net iets vaker op vakantie gegaan dan vorig jaar. In 2010 was er nog sprake van een lichte daling ten opzichte van crisisjaar 2009.

Nederland profiteerde als vakantiebestemming niet of nauwelijks van de licht hogere reislust, we gingen vooral iets vaker de grens over. Dit is de conclusie van het woensdag gepubliceerde ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research, zo melden verschillende media.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 80 procent van de mensen aangeeft dit jaar
een of meer keer op vakantie te zijn geweest. Vorig jaar lag dat op ruim 81 procent.

Al met al gingen we zo'n 36 keer weg en gaven we ongeveer 15 miljard euro uit, vrijwel net zoveel als vorig jaar. De buitenlandse bestemmingen profiteerden van de lichte stijging en kregen 1 procent meer Nederlanders op bezoek, dat zijn iets meer dan 100.000 vakanties.

Het aantal binnenlandse vakanties kwam uit op 17,7 miljoen. In het mooie voorjaar pluste de vakantie in eigen land nog 8 procent, de natte zomer zorgde voor 6 procent minder vakanties in Nederland. Vooral de Wadden en het Deltagebied hadden daar last van.

De totale vakantiebestedingen komen volgens NBTC-NIPO uit op dik 15 miljard euro, waarvan 12,4 miljard euro de grens overgaat.

Duitslands is nog steeds het meest populaire vakantieland. Het aantal Nederlanders dat daarheen op vakantie gaat, groeide zelfs met 3 procent.
Ook Frankrijk, het op één populairste vakantieland, kreeg meer vakantiegangers uit Nederland. Verder ontving Spanje opvallend meer (13 procent) Nederlanders en Turkije won ook wat. Dat heeft alles te maken met de sterk afgenomen belangstelling voor Tunesië (min 40 procent) en Egypte (min 20 procent).
Categorie:
Tag(s):