vrijdag, 15. april 2011 - 21:56

Nederlands CP-voetbalteam tegen burgemeesterselftal in Emmen

Emmen

Het Nederlands CP-voetbalteam speelt vrijdag 22 april in het stadion van FC Emmen een oefenwedstrijd tegen het Nederlands burgemeesterselftal. Het duel gaat vooraf aan het competitietreffen in de Jupiler League tussen FC Emmen en FC Den Bosch. CP-voetbal is een paralympische sport voor voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorische beperking hebben.

Het burgemeesterselftal telt enkele bekende Drentse namen die ook nog eens aardig kunnen voetballen: Hans van der Laan (Noordenveld), Eric van Oosterhout (Aa en Hunze) en Peter Snijders (De Wolden). Gerard Arends is de bekendste speler van het Nederlands CP-team voor het Drentse publiek. De Drent speelt in het zesde team van VV Roden en loopt momenteel stage als ICT-er bij RTV Drenthe in Assen. Aanvoerder Hans van der Laan van het burgemeestersteam: ,,Na Het WK onder 20 in 2005 en de Vuelta in 2009 heeft Drenthe weer een evenement om trots op te zijn. Ik weet zeker dat het Drentse sportpubliek in juni achter oranje gaat staan. De Drentse burgemeesters helpen graag een handje om het toernooi tot een succes te maken.”

Het Nederlands CP-team bereidt zich intensief voor op het naderende WK in Drenthe. Afgelopen week haalde de ploeg van bondscoach Marcel Geestman de finale van het vierlandentoernooi in het Portugese Porto.* Nederland eindigde als poulewinnaar door ruime overwinningen op Portugal (6-0), Canada (4-0) en Mexico (10-5).

Aan het WK CP doen komende zomer zestien landen mee. De loting heeft op 28 april plaats in Zuidlaren tijdens het Drents Sportgala. De deelnemende teams en de toernooiorganisatie verblijven tijdens het toernooi in Hof van Saksen. De feestelijke opening van het toernooi is op vrijdag 17 juni in het stadion van FC Emmen. De finalewedstrijden staan op vrijdag 1 juli in hetzelfde stadion gepland.
Provincie:
Tag(s):