zondag, 6. maart 2011 - 18:20

Nederlands kampioenen bobsleeën gehuldigd Almere

Almere

Op vrijdag 7 januari j.l. werd de Almeerse Marije van Huigenbosch, bobsleeër, atlete en trainster bij Almere '81, Nederlands Kampioen bij de dames junioren bobsleeën in het Oostenrijkse Igls.

Marije was als piloot samen met haar remster Kimberly Bos na twee runs met tijden van 57.20 en 57.79 de snelste. Verder was er een derde plaats voor Marije en Kimberly bij de vrouwen in het totaalklassement.

Reden voor wethouder René Peeters, Sport, om de dames uit te nodigen op het stadhuis. Marije en Kimberly zijn pas vorig jaar begonnen met bobsleeën en behalen nu al vele successen en prijzen.

De gemeente is vorig jaar gestart met het in zonnetje zetten van Almeerse kampioenen. Inmiddels zijn er diverse toptalenten op het stadhuis langs geweest voor felicitaties en bloemen, waaronder NK- , WK- en EK kampioenen in wakeboarden, handboogschieten, raining, hardlopers, spartathlon en nu dan bobsleeën.

De gemeente is blij met deze successen die belangrijk zijn voor de sport in onze stad, maar ook heel belangrijk zijn op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied).

Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeers sportbeleid. De gemeente Almere is bijzonder trots op het succes van Marije en Kimberly.

Marije en Kimberly kregen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.
Provincie:
Tag(s):