vrijdag, 29. april 2011 - 7:44

Nederlandse Apachepiloot verongelukt in Verenigde Staten

Den Haag

Een Amerikaanse Apache-gevechtshelikopter met een Nederlandse bemanning van de Koninklijke Luchtmacht is donderdag verongelukt tijdens een trainingsvlucht in de Amerikaanse staat Alabama. Dit heeft het ministerie van Defensie vannacht bekendgemaakt.

Een Nederlander omgekomen
Kapitein Van de Perre, de instructeur op het toestel, is bij het ongeval om het leven gekomen. De andere inzittende, een cursist, bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval wordt door de Amerikaanse autoriteiten onderzocht.

Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, nam met leedwezen kennis van dit trieste bericht: “Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, ouders, familieleden, overige nabestaanden en collega's.”

Fort Rucker
De helikopter was afkomstig van Fort Rucker, een Amerikaanse basis waar vliegers van de Koninklijke Luchtmacht worden opgeleid tot helikoptervlieger. De eerste opleiding in de specialisatie tot helikoptervlieger is de Initial Rotary Wing. Vervolgens vinden op de basis ook de vervolgopleidingen voor de Apache-gevechtshelikopter en de Chinook-transporthelikopter plaats.
Provincie:
Tag(s):