woensdag, 30. maart 2011 - 22:15 Update: 08-07-2014 0:59

Nederlandse bedrijven tekenen miljoenencontracten in Vietnam

Er is een overeenkomst getekend van 150 miljoen dollar tijdens de economische missie van het Nederlandse bedrijfsleven in Vietnam, onder leiding van staatssecretaris van Buitenlandse Handel, Henk Bleker.

De missie met ruim 80 bedrijven heeft als doel de economische relaties tussen beide landen te verdiepen. Behalve Henk Bleker is ook staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu (I&M) aanwezig, die leiding geeft aan een waterdelegatie. Beide missies lopen parallel aan een officieel bezoek van de Prins van Oranje en Prinses Máxima aan Vietnam.

De grootste financiële afspraak is die tussen de FMO, een Nederlandse ontwikkelingsbank die wereldwijd opereert en de Vietnamese Sacombank, die aan het hoofd staat van een Vietnamees bankconsortium. De achtergestelde lening van 150 miljoen dollar, tegen een lage rente met zeer gunstige voorwaarden, is een impuls voor de Vietnamese kapitaalmarkt en versterkt de financieringspositie van het midden- en kleinbedrijf in Vietnam. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in Ho Chi Minh City tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Unification Palace.

Staatssecretaris Bleker van Buitenlandse Handel ziet de reis als een succes: “Natuurlijk hingen deze contracten al een tijdje in de lucht, maar met deze missie is er wel een klap op gegeven. Ik denk dat er, gezien de vele contacten deze week over en weer, er weer nieuwe contacten zijn gemaakt of verdiept. Als je ziet dat vlak na onze crisistijd er toch 80 bedrijven meegaan, waarmee het één van de grootste missies is, dan zal dat niet zonder gevolgen blijven.”
Categorie:
Tag(s):