vrijdag, 8. juli 2011 - 21:39

Nederlandse BMX’ers scoren 5x goud op eerste dag EK in Haaksbergen

Haaksbergen

Tijdens de eerste dag van het EK BMX op de baan van fietscrossvereniging DVO in Haaksbergen heeft de Nederlandse ploeg vrijdag uitstekend gepresteerd door in vijf van de zeven leeftijdsklassen bij de cruisers als eerste te eindigen.

Nick Geerlink werd tweede bij 13-14-jarigen. Daarnaast scoorde Nederland nog vier keer brons door Jordi Schippers (15-16), Richard van Zomeren (30-39), Ton van Dinther (40-44) en Wilco Cosijnse.

De organisatie toonde zich tevreden over de eerste EK-dag. Niet alleen vanwege de resultaten van de Nederlandse BMX’ers, van wie het lang gelden was dat ze zo goed gepresteerd hebben, maar ook over de publieke belangstelling: de twee tribunes zaten mooi vol. Dat belooft nog wat voor de zaterdag en zondag, waar zo’n vierduizend toeschouwers verwacht worden.

De officiële openingsceremonie ging gepaard met een vlekkeloze landing van drie parachutisten en swingende optredens van de Jigger Bigger Band en het Serbo Dance Team.

DVO-voorzitter Herman van Pijkeren heette iedereen van harte welkom en dankte alle vrijwilligers voor hun inzet, waarna Haaksbergens loco-burgemeester Patrick ten Voorde de organisatie bedankte voor het feit dat Haaksbergen trots op zo’n evenement mag zijn.

Kampioenen
De kampioenen op de rij:
Leeftijd 13-14: Diego Verducci (Italië)
Leeftijd 15/16: Amidou Mir (Frankrijk)
Leeftijd 17-24: Niels Verrijt
Leeftijd 25-29: Bo Kleinhessel
Leeftijd 30-30: Dorus Brink
Leeftijd 40-44: Gerben Dorland
Leeftijd 45+: Ton Cleijne
Provincie:
Tag(s):