vrijdag, 16. september 2011 - 16:30

Nederlandse ontvoerders houden Duitse vrouw vast in Krommenie

Krommenie

Nog geen 24 uur nadat de politie donderdag vanuit Duitsland bericht kreeg van de ontvoering van een 40-jarige Duitse vrouw wist de regionale recherche van de politie Amsterdam-Amstelland haar te bevrijden.

“Binnen een uur was er internationale samenwerking, daardoor konden we snel werken”, meldt plaatsvervangend chef zware criminaliteit Jeroen Poelert vrijdag.

De vrouw werd in de vroege ochtend van 14 september ontvoerd vanuit haar woning in het Duitse Hamburg. Na een melding startte de Duitse politie (Polizei Hamburg) een onderzoek.

Toen duidelijk werd dat de vrouw zich vermoedelijk rondom Amsterdam bevond, werd het korps Amsterdam-Amstelland benaderd. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een onderzoek opgestart.

Poelert: “De onderhandeling met de ontvoerders vond plaats vanuit Duitsland, terwijl door Nederlandse rechercheurs naar de vrouw werd gezocht.” De ontvoering was bedoeld om druk uit te oefenen op de partner van de vrouw die nog een schuld open had staan.

Met behulp van technische middelen wist de politie informatie te vergaren waarmee de positie van de ontvoerde vrouw kon worden bepaald. In Krommenie werd een pand gelokaliseerd. Het vermoeden dat de vrouw zich daar bevond was dusdanig groot dat de politie er met een arrestatieteam een inval deed.

De vrouw werd in het pand aangetroffen, drie verdachten - twee mannen (24 en 25 jaar) en een vrouw (20 jaar) - werden aangehouden, en een wapen werd in beslag genomen.

Verdachten Nederlandse nationaliteit
Alle verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. De Duitse politie zal een verzoek om uitlevering doen. Op 15 september keerde de vrouw — die in goede gezondheid verkeert— terug naar haar familie in Duitsland.
Provincie:
Tag(s):