maandag, 28. november 2011 - 10:02

Nederlandse restaurants krijgen er zeven Michelinsterren bij

Rijswijk

De Nederlandse restaurants hebben er maandag 7 Michelinsterren bijgekregen.
In totaal hebben Nederlandse restaurants nu 122 sterren. Michelin, de organisatie die jaarlijks de sterren uitreikt, maakte dat maandag bekend in de nieuwe gids 2012.

Restaurant De Kromme Watergang in Breskens, Chapeau in Bloemendaal en Librije's Zusje in Zwolle kregen er een tweede ster bij.

Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Librije's Zusje (nu twee sterren) is van Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse, die ook driesterrenrestaurant De Librije bestieren.

Restaurants die hun ster verloren zijn onder meer De Fuik in Aalst (overgenomen), De Stenen Tafel in Borculo (gesloten) en Chalet Royal in Den Bosch (gesloten).

Restaurant Lastage in Amsterdam, De Echoput in Hoog Soeren, Pure C in Cadzand, Sense in Den Bosch, 't Vlasbloemeken in Koewacht, De Bloemenbeek in De Lutte en Perceel in Capelle aan den IJssel gingen van niets naar een ster, en mogen zich dus tot het rijtje sterrenrestaurants in Nederland rekenen.

Michelinsterren worden vergeven aan restaurants met een uitzonderlijk goede keuken en een correcte bediening. Bij een goede beoordeling krijgen ze een plaatsje in de befaamde rode gids van de bandenfabrikant.
Provincie:
Tag(s):