donderdag, 17. februari 2011 - 9:27 Update: 08-07-2014 0:27

Nederlandse speelfilm Pizzamaffia in première

Den Haag

De Nederlandse speelfilm Pizzamaffia, waar de Koninklijke Luchtmacht aan heeft meegewerkt, is gisteren in de Haagse Pathé Spuimarkt in première gegaan.

Voor de gelegenheid had de luchtmacht een echte F-16 voor de bioscoop, hartje Den Haag, geparkeerd die op veel aandacht van publiek en pers mocht rekenen.

Eén van de hoofdrolspelers, pizzakoerier Bram, droomt ervan om F-16 vlieger te worden. F-16’s en de luchtmacht spelen dus een belangrijke rol. Voor de film zijn opnames gemaakt op Vliegbasis Gilze-Rijen, Vliegbasis Leeuwarden en tijdens de Luchtmachtdagen 2010. In de film bezoekt Bram, acteur Illias Ojja, de Luchtmachtdagen en klimt hij stiekem in een F-16. Ojja over de opnames tijdens de Luchtmachtdagen: “Die dag is me echt bijgebleven. Echt te gek om te zien wat die gasten met een vliegtuig kunnen.” Naast F-16’s figureren ook verschillende luchtmachtmedewerkers in de film.

De Nederlandse speelfilm Pizzamaffia, waar de Koninklijke Luchtmacht aan heeft meegewerkt, is gisteren in de Haagse Pathé Spuimarkt in première gegaan. Voor de gelegenheid had de luchtmacht een echte F-16 voor de bioscoop, hartje Den Haag, geparkeerd die op veel aandacht van publiek en pers mocht rekenen.

Pizzaoorlog
Pizzamaffia is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou, bekend van het ook verfilmde Schnitzelparadijs. Het verhaal draait om de pizzeria van Brams vader, waar ook zijn oom Faris en zijn beste vriend en neef Haas werken. Wanneer Brams vader ontdekt dat er geld verdwijnt, beschuldigt hij zijn broer Faris van diefstal. De ruzie loopt volledig uit de hand en ook Bram en Haas komen tegenover elkaar te staan. Wat volgt is een pizzaoorlog compleet met scooterachtervolgingen a la James Bond. Het lijkt erop dat Bram zijn droom F-16 vlieger te worden, kan vergeten.

Pizzamaffia draait vanaf morgen in heel Nederland.
Categorie:
Tag(s):